De ce îmi place Nespresso

Unul dintre brandurile pentru care am lucrat câțiva ani a fost Nespresso, mai exact, divizia Nespresso B2B din cadrul Brands International. Până să dau de minunata cafea Nespresso, eram fană ceaiuri. Albe, verzi, negre – cam pe aici mă învârteam. Treaba s-a schimbat după ce am început să comunic pentru Nespresso și să descopăr sortimentele B2B, iar Lungo Leggero a rămas cafeaua mea favorită. 

Contrar așteptărilor, Nespresso nu este un brand inaccesibil. Totul e să cumperi/să iei în comodat un automat de cafea de la Brands International, care este unicul importator de Nespresso pentru România, și să cumperi, periodic, capsulele care îți plac. Deși aparatele sunt cuprinse in divizia Business2Business, multe dintrele ele pot fi folosite acasă. Aparatele sunt ușor de utilizat și vin într-o gamă foarte largă, începând cu Gemini și terminând cu The Tower, care se pretează zonei HoReCa. Pe lângă cafea, Nespresso înseamnă accesorii frumoase și delicate, dar și ciocolată și ceai. Îmi place Nespresso pentru că livrează exact ceea ce promite.

Ok, și dacă spuneam că nu e un brand inaccesibil, de acum lucrul acesta este cu atât mai adevărat cu cât, pe bulevardul Magheru, în București, s-a deschis prima cafenea Nespresso din România. Deși nu cred că este fix franciza elvețiană, ci mai degrabă o cafenea care vinde și Nespresso, acolo puteți savura una din cele mai bune cafele din lume. Din păcate, deschiderea sa nu a presupus vreun eveniment de lansare sau vreo campanie de comunicare dedicată. Din punctul meu de vedere, este destul de prost plasată, ținând cont de faptul că locurile de parcare în zonă sunt puține, iar bucureștenii preferă Centrul Vechi atunci când vor să bea ceva. Am trecut de câteva ori pe lângă cafenea și n-am văzut niciun client. Dar, cine știe, poate consumatorii își mai schimbă obiceiurile de consum și vor alege, pretty soon, să savureze o cafea bună la doi pași de Universitate 😉

Sharing is caring 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.