„Pentru că nu ştim cât de important e să ai pe cineva lângă tine zilele astea”

Am fost, vineri, la Teatrul Metropolis. Mi-a plăcut foarte mult „Buzunarul cu pâine” – pornind de la expresivitatea şi jocul actorilor, până la dialogul amuzanto-moralist şi primitul pâinii la finalul piesei. Vişniec a reuşit să decupeze în detaliu o fâşie din societatea în care trăim, naivi şi cârcotaşi cum suntem. Ne învârtim în jurul lucrurilor importante, care trebuie făcute şi nu facem nimic. Dar ne agităm, verbalizăm dorinţa de a face ceva – în cazul lor, de a scoate un câine dintr-un puţ – , dar ne oprim aici. Am râs şi m-am întristat, deopotrivă.

Mergeţi să vedeţi piesa lui Matei Vişniec şi păstraţi colţul de pâine primit de la actori.

Sharing is caring 😉

11 comentarii la „„Pentru că nu ştim cât de important e să ai pe cineva lângă tine zilele astea””

 1. titlul pe care il ai e o replica a Oanei din Buzunarul…E replica care mi a umplut ochii de lacrimi….pentru ca a spus -o …cum a spus-o!Multumesc Oanei pellea si tie …pentru ca ai primit-o la fel ca mine!

 2. din pacate, am adormit…. nu ca nu mi-ar fi placut 🙂

  replica mea a fost: „cand un om nu are despre ce discuta, isi creeaza caini pe fundul unei fantani, pe care nu ii va vedea niciodata si in jurul carora dezvolta tot felul de povesti, tocmai pentru a-si ocupa timpul”

  nu? am dreptate sau am dreptate? 🙂

 3. :)) Elena, ai si tu dreptatea ta. Eu am perceput altfel piesa. E adevarat, n-am adormit 😛 Promit ca data viitoare sa va duc la o comedie buna 😀

 4. pacat elena ca ai adormit.Ai pierdut o mare actrita….si nu despre asta era vorba in Buzunarul…nu cred ca din bun simt, mai poti avea o replica despre piesa daca ai adormit….(scuze)!

 5. (@eu) am adormit pentru cateva secunde, motivele sunt legate de oboseala sau alte activitati asupra carora nu ai habar (Sic! Anca). Stiu ce actrita este Oana Pellea si a jucat genial, asemeni Mihai Gruia.

  Plus ca fiecare are interpretarea lui, daca am avea cu totii aceeasi parere atunci ar fi grav…

  Pacat ca scrii si ma acuzi sub anonimat! Extrem de comod!

 6. nu te am acuzat deloc….bravo tie daca stii cine e si o apreciezi pe Pellea!
  Fiecare chiar cu interpretarea lui…..:)sa fi sanatoasa si odihnita…si daca nune am mai jigni asa…ce bine ar fi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.