Bloggeri #lastele

 

Aseară, pe la 7, ne-am întâlnit, în Piața Unirii, cu o parte din bloggerii amatori de stele. De acolo, în 20 de minute, am ajuns la Aerodromul Aeropower, de la Adunații Copăceni. Încet, încet, a ajuns toată gașca, astfel că, pe la 10, eram cu toții în câmp, cu ochii după stele. Formația completă: Augustin Radu, Cabral, Răzvan Baciu, Corina Scheianu, Andrei Zdetovețchi, Cristi Șerb, Doru Panaitescu și Cristi Dorombach. Gazde au fost Dragoș Călinescu și Camil Mureșan, prietenii noștri pasionați de aviație și de stele.

Pentru început, Alex a prezentat constelațiile vizibile și a povestit despre nebuloase și planete. Apoi, am trecut la observații prin telescop, moment în care a început distracția. Bloggerii au avut o mulțime de întrebări, atât legate de astronomie, cât și din zona astrofotografiei. După pozatul lunii prin telescop, a urmat sesiunea de desenat cu lumină, unde am făcut echipă cu Zdeto și cu Cristi Șerb. În principiu, eu doar am stat :), Zdeto a fost cel care mi-a dat foc și m-a băgat într-o baltă de lumină verde.

Pe la 1, ne-am dus în parcare și-am pictat mașinile. Augustin și Zdeto au îmbrăcat mașinile în artificii și lasere. După o oră, am plecat spre București.

Despre ieșirea #lastele au mai scris și Cabral, Corina, Răzvan, Zdeto, Cristi Șerb și Cristi Dorombach. Sper să repetăm figura pentru că ne-am simțit foarte bine 🙂

Dacă v-am stârnit interesul pentru stele, vă recomand să vizitați www.astrographist.com și www.jurnalcosmic.ro, unde găsiți fotografii ale obiectelor cerești și povești despre stele, pe înțelesul tuturor.

Citroen a fost partenerul nostru #lastele, punându-ne la dispoziție un Jumpy și un DS5. Dacă pe prima mașină am văzut-o doar din exterior, ei bine, cu a doua m-am și plimbat. Și ce mi-a mai plăcut! Citroen DS5 are trape, atât în față, cât și în spate, astfel că, dacă mergi la stele și îngheți în prima oră de observații (așa cum mi se întâmplă, în general), poți sta în mașină, cu ochii pe cer. Apoi, mașina este extrem de silențioasă, pentru că are un motor hibrid, iar la viteze mici, trece de pe motorul clasic pe cel electric. Cei 200 de cai și-au făcut treaba și ne-au dus #lastele rapid și în siguranță.

Credits: Andrei Zdetovețchi și Cristi Șerb.

Sharing is caring 😉

3 comentarii la „Bloggeri #lastele”

  1. Si pentru mine a fost o adevarata placere, abia astept urmatoarea iesire, intr-un loc in care putem sa vedem mai multe stele si sa le mai si pozam 🙂

    Multumesc mult pentru invitatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.