Ziua Internaţională a Astronomiei 2012

Sâmbătă, de la 16.00 la 22.30, bucureştenii care au trecut prin Cişmigiu au putut să vadă stelele mai aproape. Jurnal Cosmic a scos telescoapele în stradă, de Ziua Internaţională a Astronomiei. 

Ziua Internaţională a Astronomiei a adunat peste o mie de oameni în jurul celor două telescoape, aduse de Jurnal Cosmic în Cişmigiu, şi puse la dispoziţia noastră de Alcor Profesional. De la copii până la persoane în vârstă, toţi cei care au avut curiozitatea să întrebe de ce am ieşit cu telescoapele în parc, au avut ocazia să vadă stelele mai aproape. I-am şi răsplătit pe mulţi dintre ei cu creioane şi traiste Jurnal Cosmic, dar şi cu printuri cu stele, de mari dimensiuni, realizate de MyPoster.

Cum spuneam şi în alte posturi, nu ştiu dacă există vreo bucurie mai mare decât aceea de a-i face pe alţii veseli. De data asta, oamenii cărora le-am lipit zâmbete pe faţă au fost necunoscuţi, pasionaţi sau nu de stele, dar destul de curioşi cât să revină la telescop din oră în oră, ca să vadă cum devine mai vizibilă Luna. Am auzit o mulţime de wow! şi de ceva aşa de frumos nu am mai văzut niciodată. Poate pare ceva banal să vezi Luna sau Soarele, dar după ce le vezi prin telescop, mărite de vreo 50 de ori, parcă se schimbă senzaţia 🙂 Şi-a mai fost şi gratis 🙂 (întrebarea pe care am tot auzit-o a fost dar cât costă să ne uităm prin telescop?)

Eu zic că a fost un eveniment reuşit şi sper că fiecare trecător, care a aruncat un ochi prin unul din telescoape, a rămas cu câteva noţiuni astronomice şi cu dorinţa de a se mai uita la stele din când în când. Şi îmi doresc ca toate poveştile despre poluarea luminoasă să nu rămână doar nişte poveşti spuse la Ziua Internaţională a Astronomiei de anul ăsta.

Ne vedem anul aviator! Până atunci, mâine şi poimâine, suntem la Băneşti, să-i vedem pe Iacării Acrobaţi + Jurgis Kairys, dându-se peste cap.

Mai multe poze de la Ziua Internaţională a Astronomiei găsiţi pe Jurnal Cosmic şi pe Facebook. Şi nu uitaţi să urmăriţi pagina de Facebook a Jurnalului Cosmic, unde Alex Conu distruge miturile legate de astronomie şi povesteşte despre stele pe înţelesul tuturor.

Sharing is caring 😉

Un comentariu la „Ziua Internaţională a Astronomiei 2012”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.