Safety Demo 2

De duminică până marți (29 aprilie – 1 mai), la Bănești, Iacării Acrobați se vor da peste cap. De data asta, cu scopul de a antrena o serie de piloți pentru cazurile speciale ce pot să apară în timpul zborului.

Mai exact, Iacării propun a doua ediție a Safety Demo (citiți aici despre prima ediție), dedicată piloților care doresc să își dezvolte și mai mult reflexele și, mai ales, tehnica pilotajului. Zborurile vor cuprinde aclimatizare avion şi zonă de zbor, limite şi angajări, redresare din evoluții anormale şi vrie. Ca și data trecută, sunt disponibile doar 16 locuri. Așadar, dacă vă face cu ochiul, trimiteți un mail la office@yak52.ro. Trebuie să aveți licență medicală cel puțin clasa a II-a.

Și dacă nu sunteți piloți, dar totuși vă face cu ochiul ideea de a petrece câteva ore la aerodrom, Asociația Aripi Românești a pregătit o expoziție comemorativă de fotografii, documente și obiecte: „Asul regăsit Dan-Valentin Vizanty„. Vernisajul acestei expoziţii dedicate comandantului din 1944 al Grupului 6 Vânătoare va avea loc pe 30 aprilie 2012, la ora 12.00 şi va fi urmat de un scurt zbor omagial efectuat de Iacării Acrobați.

Pentru ediţia 2012, organizatorii promit două tipuri de demonstraţii:
SAFETY DEMO BASIC – atitudini anormale şi vrie simplă;
SAFETY DEMO AVANSAT – cu 2 – 3 ture de vrie, vrie negativă, vrie plată pozitivă şi vrie plata negativă.

Cel mai probabil, noi vom ajunge la Safety Demo doar luni. Destul pentru a zburda pe aerodrom, printre avioane 😛

Photo credits: Alex Conu

Sharing is caring 😉

Un comentariu la „Safety Demo 2”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.