Alex Dima @ Serile FJSC

Prin anul I de facultate, alături de colegii de an şi coordonaţi de Antonio Momoc, care ne preda, la ora aia, cursul de radio, la FJSC, am început să facem nişte conferinţe pentru studenţi, la care invitam să vorbească oameni din breaslă. Le-am zis Serile FJSC, pentru că se ţineau, de cele mai multe ori, seara, pe la 18-19, în facultate. Ţin minte cum stăteam nopţile să lucrăm la afişe şi cum încercam să găsim sponsori, pentru că nu ne dădea nimeni bani pentru absolut nimic.

De atunci, a trecut ceva timp, iar Serile FJSC au continuat să aducă în faţa studenţilor oameni de PR, publicitate şi jurnalişti, care să le ofere ponturi şi măcar un strop din cum se întâmplă lucrurile pe bune.

Aseară, am fost la a nu ştiu câta ediţie Serile FJSC, moderată tot de Toni. Invitat a fost Alex Dima, de la PRO TV, jurnalistul pe care îl cunoaşteţi din materialele de la România, te iubesc. Emisiunea asta m-a tot ţinut, în fiecare duminică după-amiaza, lipită de televizor, pentru că era altfel. Pentru că jurnaliştii aduceau subiecte interesante, care nu te lăsau să pui mâna pe telecomandă şi pentru că reportajele lor îmi făceau pielea de găină.

Poveştile lui Alex Dima sunt felii din realitatea românească, în care se dau şpăgi, se rad ilegal păduri, se lasă în paragină staţiuni baleno-climaterice, care pe vremuri aduceau Europa în ţara noastră. Alex Dima face cu atâta pasiune meseria asta încât ai spune că e puţin nebun. Cam câţi jurnalişti îşi asumă riscul de a nu se întoarce seara acasă sau câţi au destul sânge rece încât să îşi pună mintea cu tot felul de indivizi dubioşi şi periculoşi? Şi câţi dintre colegii de breaslă ai lui Dima aleargă hoţi prin pădure, doar pentru că vor să schimbe ceva?

A fost foarte faină ediţia asta a Serilor FJSC. Următoarea, care va avea loc în decembrie, I guess, îl va avea ca invitat pe Ovidiu Ohanesian. Be there! 😉

Photo credits: Corina Mirea

Sharing is caring 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.