Criza de creativitate ?

Azi am gasit, in masina firmei, in timp ce mergeam spre Biblioteca Centrala Universitara, un pliant al celor de la Nivea. Promova produsele destinate tinerilor care au probleme cu acneea. Din curiozitate, l-am deschis si… de aici a inceput distractia. Dupa prezentarea produselor, Nivea propune un test intitulat „Tenul tau frange inimi?”. Textul suna astfel:

„Vrei sa afli daca baiatul visurilor tale este indragostit nebuneste de tine, te place sau te vede doar ca pe o prietena ? Afla acum: tot ce trebuie sa faci este sa-i scri numele intreg si sa urmezi acesti 4 pasi.

Scrie numele intreg al baiatului si sub el, numele tau

1. Numara literele, incepand cu prima. De cate ori o gasesti in numele voastre ? Continua cu a doua litera, cu a treia si tot asa pana la ultima.

2. Taie cu o linie literele pe care le-ai numarat si scrie rezultatele sub ele, pe un singur rand.

3. Aduna prima si ultima cifra, a doua cu penultima si tot asa pana le aduni pe toate. Scrie-le cu un rand mai jos. Continua sa le aduni si pe acestea, pana obtii un singur numar compus din doua cifre.

4. Numarul final iti arata in procente cat de mult este el indragostit de tine.”

Ma intreb cum au ajuns cei de la strategie la concluzia ca un astfel de joc se potriveste cu publicul-tinta ? Pe langa faptul ca e infantil, mai jigneste si inteligenta consumatorului. Era destul sa faca un mic research si sa vada ca smecheriile astea ieftine prind la pustoaice de pana la 10 ani. Ori, la 10 ani, nu prea ai de ce sa folosesti produsele Nivea.

*Revin si cu o fotografie dupa ce gasesc cablul de date 😀

Sharing is caring 😉

3 comentarii la „Criza de creativitate ?”

  1. E doar prostie, Anca. Prostia crasa la toate nivelurile… Poate ca o data cu criza asta o sa-i mai dea afara pe nechematii astia care au umplut agentiile si departamentele de marketing de pe la clienti… Sau nu… 🙂

  2. Ce penibili…ei chiar au impresia ca in felul asta vor atrage publicul?lol..probabil pe cel de sub 10 ani;)) Oricum creativitatea e ceva ce merita studiat pentru ca poate fi folosita foarte eficient, chiar genial, de majoritatea persoanelor. Noi inca nu stim cum pentru ca am fost „blocati” mental de sistemul actual de invatamant. Dar cu putin exercitiu putem scoate la iveala geniul din noi:)…Si cu siguranta putem face advertising mult mai eficient decat in exemplul de fata;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.